lørdag 10. desember 2016

Mål for 2017

Som mange sikkert fikk med seg så kom det vel aldri noe ordentlig mål for 2016 her... Fordi det pga kjøp og salg av bolig, ulønnet permisjon og diverse uromomenter har vært et litt kaotisk pengeår.

Men, jeg tror vi har målet for 2017 klart, nemlig å unngå å måtte øke nedbetalingstiden på boliglånet vårt. Det betyr at vi må gjøre hva vi kan for å ha mulighet til å betale de 17149 kronene banken skal ha av oss hver måned, selv oppi usikre tider mtp trolig ikke barnehageplass før august osv.

Og selv om vår økonomi er sånn rimelig robust nå, så er det ikke så mye til overs i et dagligdags budsjett når vi skal betale så mye på bolig... Den dagen begge er tilbake i jobb og alt er normalt igjen, gitt dagens inntekter og utgifter, så blir det bare 5000 kroner til overs hver måned, og det er ikke akkurat de enorme summene som vi er vant med. 2000 av disse vil nok da settes av til vår pensjonssparing, og gi bare 3000 kroner til annen sparing. Det er ikke mye når man har et hus hvor flere prosjekter frister ;)

Men, nå er nedbetalingstiden på huset under 14 år (med dagens rente), og det er så deilig å tenke på, at vi nå har lyst til å fokusere på å betale ned bolig i 2017. Prøve å tilpasse oss slik at det faste trekket vi nå har kan bli stående. Får vi til det så kan evt ekstra inntekter, evt lønnsøkning eller utgiftskutt gå til litt ekstra i aksjefond.

Det skal bli interessant å se om vi får det til, om vi har nok sparepenger (utenom krisebuffer) stående til evt mer ulønnet permisjon enn planlagt, og om vi klarer å la fristende prosjekter vente...

Og forresten, av de 17149 kronene går nå ca 13000 til avdrag, og ca 4000 kroner til renter.
Og 13000 i avdrag x 12 mnd er jo 156.000 kroner mindre i boliglån :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentarer modereres pga veldig mye spam og reklame.